Brederode is een woonwijk tussen 't Zuid en de Markgravewijk. De wijk is vernoemd naar de Brederodestraat, een belangrijke verkeersader die door de buurt loopt. Brederode is een vrij rustige en groene buurt, met veel mooie herenhuizen en appartementen die dateren uit de late 19e en vroege 20e eeuw.

Een van de meest opvallende gebouwen in de buurt is de Sint-Laurentiuskerk, een neogotische kerk die gebouwd werd tussen 1866 en 1876. Brederode is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer, met verschillende tram- en buslijnen die door de buurt lopen en het stadscentrum en andere delen van Antwerpen gemakkelijk bereikbaar maken. De wijk is een ideale plek voor wie op zoek is naar een rustige buurt om te wonen, maar toch vlakbij het bruisende stadscentrum wil zijn.

 

Onze favoriete spots in de Brederode buurt

Kolonel Coffee Roasters

In het hartje van Brederode, namelijk de Montignystraat, vind je Kolonel Coffee Roasters terug. Een super gezellige koffie- en lunchbar die niet te missen is in de Brederode.
Met hun eigen koffie (die ze ook op de webshop verkopen) ga je zeker en vast verwend worden met het beste van het beste. Een aanrader!

De Troonplaats

De Troonplaats is een welbekende plaats op Brederode. Met tal van hippe restaurants en bars is hier altijd gezelligheid te vinden. Ook de jaarlijkse Troonfeesten tijdens de zomer spelen zich hier af. De Troonplaats is de laatste jaren steeds bekender geworden waardoor het momenteel één van de hotspots van Antwerpen geworden is.

KdG Zuid

De Karel de Grote hogeschool op het Zuid is een gebouw dat je niet snel zal missen als je er voorbij komt. De campus is één van de vier campussen van de Karel de Grote Hogeschool, die behoort tot een van de grootste hogescholen in Vlaanderen. De school biedt een breed scala aan opleidingen, waaronder bedrijfsmanagement, communicatie, journalistiek, social werk,… De moderne campus is voor iedere student een zaligheid!

Bekijk het aanbod in deze buurt

Bekijk volledig aanbod
Verkocht

Boudewijnsstraat

2018 Antwerpen

Nog niet gevonden wat je zocht?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent
Wij houden je als allereerste op de hoogte.

Michaël Steffens

Zaakvoerders
|
BIV 510 232

Voor Michaël aan de slag ging in de vastgoedsector in België deed hij inspiratie op bij een innoverend makelaarskantoor in New York. De manier van werken van dit kantoor nam hij mee naar Listed Property. Want een appartement of een huis verkopen doe je niet aan iemand, maar mét iemand. Buiten de vastgoedsector heeft Michaël een passie voor de stad, met name het Zuid waar je hem elke dag terug kan vinden. Ook de gastronomie van Antwerpen heeft geen geheimen voor Michaël, hij geniet van lekker eten en nieuwe plaatsen ontdekken met zijn verloofde.