Het Historisch Centrum van Antwerpen is zeer gewild omwille van de unieke sfeer, de architectuur en de centrale ligging in de stad. Het Historisch Centrum omvat onderander de Grote Markt met de Kathedraal van Antwerpen, de Groenplaats, de Meir en nog tal van historische straten en gebouwen. Deze buurt is voor de echte stad lover en iemand die geniet van kunst en architectuur. Historie staat hier centraal waardoor panden hier allemaal een specifiek karakter hebben.

Het is een zaligheid om in het Historisch Centrum rond te lopen of in één van de zovele bars of restaurants te stoppen voor een drankje en een hapje. Bij deze alvast onze favoriete spots van het Historisch Centrum die ten alle tijde de moeite zijn om te bezoeken.

 

Onze favoriete spots in het Historisch centrum

Dogma Cocktails

Dogma Cocktails is een populaire cocktailbar in het centrum van Antwerpen, gelegen aan de Lange Nieuwstraat. Het is een gezellige en trendy bar met een industriële sfeer en een uitgebreide selectie van cocktails. De bar heeft een menu met een grote verscheidenheid aan klassieke cocktails en signature cocktails die speciaal zijn ontwikkeld door het team van ervaren bartenders.

De Kathedraal van Antwerpen

De kathedraal van Antwerpen, ook wel bekend als de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, is een imposante gotische kerk die gelegen is in het historische centrum van Antwerpen.De bouw van de kathedraal begon in de 14e eeuw en duurde meer dan 200 jaar. De kerk heeft een indrukwekkende hoogte van 123 meter en is daarmee de hoogste kerktoren van België.

Vlaaikensgang

De Vlaaikesgang is een historisch steegje in het centrum van Antwerpen, vlakbij de Grote Markt. Het is een van de meest pittoreske en charmante steegjes van de stad en biedt een kijkje in het leven van Antwerpen in de middeleeuwen. Hier zijn ook verschillende bars en restaurants rondom die de sfeer van de Vlaaikensgang helemaal meenemen.

Bekijk het aanbod in deze buurt

Bekijk volledig aanbod
Verkocht

Wiegstraat

2000 Antwerpen
Verkocht

Guldenberg

2000 Antwerpen

Nog niet gevonden wat je zocht?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent
Wij houden je als allereerste op de hoogte.

Michaël Steffens

Zaakvoerder
|
BIV 510 232

Voor Michaël aan de slag ging in de vastgoedsector in België deed hij inspiratie op bij een innoverend makelaarskantoor in New York. De manier van werken van dit kantoor nam hij mee naar Listed Property. Want een appartement of een huis verkopen doe je niet aan iemand, maar mét iemand. Buiten de vastgoedsector heeft Michaël een passie voor de stad, met name het Zuid waar je hem elke dag terug kan vinden. Ook de gastronomie van Antwerpen heeft geen geheimen voor Michaël, hij geniet van lekker eten en nieuwe plaatsen ontdekken met zijn verloofde.