De Markgravewijk is een woonwijk gelegen in het zuidoosten van Antwerpen, vlakbij het stadscentrum. De wijk is vernoemd naar de Markgravelei, een belangrijke straat die door de wijk loopt en vernoemd is naar de middeleeuwse titel “markgraaf”.

De Markgravewijk is voornamelijk een residentiële wijk, met veel appartementen en herenhuizen die dateren uit het begin van de 20e eeuw. Het is een rustige en aangename buurt om in te wonen, met veel groene ruimtes en parken, waaronder het Brilschanspark, het Middelheimpark en het Nachtegalenpark. Daarnaast is de Markgravewijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer, met verschillende tram- en buslijnen die door de buurt lopen en het stadscentrum en andere delen van Antwerpen gemakkelijk bereikbaar maken.

 

Onze favoriete spots in de Markgrave buurt

Bokertov

Tel Aviv is kleurrijk, modern en kosmopolitisch, een stad vol contrasten, geuren en smaken. Het is een bruisende smeltkroes van culturen, religies en heerlijke culinaire tradities. Het is deze sfeer en het heerlijke Israëlische streetfood dat Boker Tov naar Antwerpen brengt. Ook wij houden van lekker eten en al zeker op een hippe spot als de Markgravewijk. Een echte aanrader om eens te bezoeken!

Hof Van Leysen

Aan de rand van Antwerpen-zuid, geprangd tussen de Ring en enkele grote invalswegen, vind je het Hof van Leysen. Het klein provinciaal groendomein (2 ha) is een echte buurttuin. In het Hof van Leysen is er ruimte voor natuur en rust, voor sport en spel, voor een gezellige babbel of een moment van bezinning. Hier is ruimte voor recreatie en ontmoetingen en bij ieder soort weer de moeite voor een mooie wandeling.

De Gouden Driehoek

De Van Putlei, Bosmanslei en Arthurlei zijn ook wel bekend als de “Gouden Driehoek”. Een zaligheid om in deze buurt te wonen met zijn geweldige herenhuizen, groen rondom en rust terwijl je toch in een vingerknip je terug in de stad begeeft. Recreatie en scholen zijn hier ook terug te vinden. De Gouden Driehoek is een zeer gewilde buurt voor jong en oud!

Bekijk het aanbod in deze buurt

Toon volledig aanbod
Verkocht

Boudewijnsstraat

2018 Antwerpen

Nog niet gevonden wat je zocht?

Laat ons weten waar je naar op zoek bent
Wij houden je als allereerste op de hoogte.

Michaël Steffens

Zaakvoerder
|
BIV 510 232

Voor Michaël aan de slag ging in de vastgoedsector in België deed hij inspiratie op bij een innoverend makelaarskantoor in New York. De manier van werken van dit kantoor nam hij mee naar Listed Property. Want een appartement of een huis verkopen doe je niet aan iemand, maar mét iemand. Buiten de vastgoedsector heeft Michaël een passie voor de stad, met name het Zuid waar je hem elke dag terug kan vinden. Ook de gastronomie van Antwerpen heeft geen geheimen voor Michaël, hij geniet van lekker eten en nieuwe plaatsen ontdekken met zijn verloofde.